Spolek Hurá na Výlet! Tisková zpráva 1-2018

v Nezařazené

Uplynulý rok 2017 byl pro Spolek Hurá na Výlet! v mnoha ohledech rokem zlomovým. V roce 2017 spolek realizoval doposud největší počet výletů od svého vzniku. Počet výletníků se oproti roku 2016 zdvojnásobil a poprvé přesáhl 1.000 odvezených seniorů za rok.

Výtěžek sbírky díky štědrosti našich příznivců od roku 2016 narostl o téměř 250%. Výlety pro rok 2018 budou vyhlášeny 1. 3. 2018 na webových stránkách spolku. Rezervace na výlety budou probíhat od neděle 1. dubna a následně vždy v pondělí od 9 hod do 16 hod, a to telefonicky anebo osobně v Hurá kanceláři spolku.

Spolku se podařilo rozšířit svou činnost z Pardubického kraje a Kraje Vysočina do dalších 3 krajů České republiky. Začali jsme pořádat výlety pro seniory z Prahy, Jihomoravského kraje a pro spolek sousedního Královéhradeckého kraje. Velké díky patří stávajícím i novým dárcům, kteří nám s činností nejvíce pomohli, a to většinou formou daru od 100 Kč do 10.000 Kč. Přispět je možné na náš transparetntní účet: 2701034210 / 2010. Výletů přibývá a paní Zdeňka T. z Chrudimi říká, že „kdybych mohla, vyrazila bych úplně na všechny výlety.“ Vedle organizace výletů spolek v roce 2016 začal rozvíjet rovněž vedlejší činnost, pomocí které dofinancovává organizaci výletů a akcí pro seniory a osoby s handicapem. Tyto tzv. cestovní služby na míru plánujeme v dalších letech dále rozšiřovat.

Spolek Hurá na Výlet! je nezisková organizace, která vznikla v roce 2014 a od roku 2015 realizuje volnočasové aktivity pro seniory 65let+ a osoby ZTP – výlety a kulturní akce spojené s informačně osvětovou činností. Výlety respektují možnosti, omezení a specifické potřeby těchto osob. Proto jsou koncipovány jako jednodenní, snadno zvládnutelné, bezpečné, finančně dostupné a přitom zajímavé. Jsou zajišťovány se zdravotnickým dohledem, osobní asistencí, průvodcem a s živým hudebním doprovodem. Vše organizuje kolektiv mladých lidí, a to způsobem a za cenu dostupnou seniorům a osobám ZTP.

Každý senior či osoba ZTP za výlet zaplatí symbolickou částkou 100 Kč. Skutečné průměrné náklady na osobu jsou cca 800 Kč / výlet. Zbylé náklady hradí spolek a prostředky vyhledává z veřejných i firemních zdrojů, grantů a nadací.

Motivem pro činnost spolku je snaha o zlepšení kvality života osob starších 65 let a osob ZTP. Jedním z dalších motivů pro vznik spolku Hurá na Výlet bylo i zjištění značné míry zneužívání seniorů na předváděcích akcích. Patronkou spolku se proto stala režisérka Silvie Dymáková, autorka dokumentu „Šmejdi“, který zachycuje podvodné praktiky obchodníků.

V případě zájmu jsme připraveni na rozhovor a po vzájemné dohodě je možná také účast na nějakém z našich pořádaných výletů.

Spolek Hurá na Výlet!
Školní náměstí 11, 537 01  Chrudim
Transparentní účet sbírky: 2701034210 / 2010
info@huranavylet.info
www.huranavylet.info

Další novinky
Showing 2 comments
  • Blatná Jarmila
    Odpovědět

loni jsem se zúčastnila zájezdu do Šatova a bylo to výborné. Snad se mi letos podaří se přihlásit se na zájezd do Mikulova. Zkusím to. Moc děkuji za to,co pronás děláte. Blatná Jarmila Brno

• Zdena Tesařová
    Odpovědět

Dobrý den!
    Vášeň kterou k cestování mám, se vůbec neostýchám dávat najevo. To kdyby šlo, tak opravdu ani jeden výlet nevynechám ale, je ale, přesto, že naši” Zlatí Andělíčci” se snaží co síly stačí, je nás čím dál víc a korunky se sami, neokotí. Letošní zájezdy, které jsou pro nás připravené, jsou opravdu velice zajímavé a věřím tomu, že všichni se shodneme na tom, jsou perfektní! Myslím, že není potřeba, více se rozepisovat, protože stoupající čísla seniorů,mluví sami za sebe.Senioři, kteří na zájezdy jezdí, jsou naprosto spokojeni, nešetří chválou a velkým poděkováním! Budeme si už jenom přát, aby nám ještě zdraví alespoň trochu sloužilo a mohli se na některý zájezd, podívat Děkuji touto cestou i našim sponzorům, za každý peněžitý dar!
    Zdena Tesařová, Chrudim

Napište komentář

Napište hledané slovo a zmáčkněte ENTER